Hoe kan ik helpen?

Particulieren, kerken, bedrijven en fondsen kunnen het werk van de Hezenberg op verschillende manieren steunen. Draag jij het werk van de Hezenberg ook een warm hart toe? Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. De Stichting Vrienden van de Hezenberg is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat donaties aan de Vrienden van de Hezenberg fiscaal aftrekbaar zijn. 

Eenmalige – of terugkerende donatie
Met een SEPA-machtiging kun je ons machtigen om eenmalig of periodiek automatisch een door jou gekozen bedrag van je rekening af te schrijven. Je wordt daarmee donateur van de stichting Vrienden van de Hezenberg. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf een bedrag over te maken op het rekeningnummer van de Vriendenstichting. Kun/wil je niet met iDeal betalen of heb je voorkeur voor een automatische incasso? Neem dan contact met ons op.

Help mee >>

Investering
Je kunt de Hezenberg (financieel of in natura) ondersteunen door te investeren in benodigde materialen en/of arbeid voor werkzaamheden aan de gebouwen of onderhoud van het landgoed. De Hezenberg kan, in overleg, als tegenprestatie een presentatie of workshop verzorgen op locatie.

Help mee >>

(Renteloze) lening
Met het aanbieden van een renteloze lening, of een lening tegen een gunstig rentetarief, help je de rentelast voor de Hezenberg omlaag te brengen. Uiteraard maken we heldere afspraken over het aflossen van de lening.

Help mee >>

Nalatenschap
Wil je na jouw overlijden een bedrag nalaten aan de Hezenberg? De Stichting Vrienden van de Hezenberg is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeven wij geen erfbelasting te betalen over het bedrag dat nagelaten wordt en komt je gift dus volledig ten goede aan het werk van de Hezenberg.

Help mee >>

Lijfrenteschenking
Een periodieke schenking of lijfrenteschenking is een structurele gift die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar. Deze manier van geven is volledig fiscaal aftrekbaar. Je moet hiervoor een schenkingsovereenkomst (in tweevoud) invullen en ondertekenen. Wil je gebruik maken van een automatische incasso? Dan vul je ook de betalingsvolmachten in. De beide overeenkomsten stuur je aan het secretariaat van Stichting de Hezenberg. Na verwerking en ondertekening door ons ontvang je een ‘exemplaar voor schenker’ van ons retour. Wij zullen de overeenkomst van een transactienummer voorzien die je later bij je belastingaangifte nodig hebt. Bewaar deze overeenkomst zorgvuldig, omdat de Belastingdienst ernaar kan vragen. Bereken je voordeel met de schenkcalculator.

Help mee >>

Ga terug >>